Spara pengar – 5 snabba tips hur du kan spara mer pengar

Att spara pengar är något som allt fler väljer att göra. Att investera i fonder och aktier har kommit att bli allt mer populärt och nu eftersöker många möjliga sätt till att spara pengar varje månad. Går även du i tankarna på att spara pengar? Idag finns en rad knep och tips på hur du enklast sparar pengar. Här återfinns fem snabba och enkla sätt hur just du kan spara mer pengar. Allt från att skapa en tydlig budget, att börja investera i fonder, hålla utkik på börsnoteringar till att öppna ett sparkonto där du erbjuds ränta är snabba tips på hur du snabbt kan spara mer pengar.

Skapa en tydlig budget

Allt för många kämpar med att få budgeten att gå ihop där vi i slutet av månaden inte lyckas spara. Att de flesta faller i denna fälla är för att det sällan återfinns en tydlig budget utefter inkomst och utgifter. Sätt dig ner, ta reda på din exakta inkomst och utgifter och planera hur din inkomst ska spenderas. Genom detta slipper du falla i en fälla där pengar försvinner iväg på onödiga saker och ett tydligt sparande kan ta form.

Inte ge vika för onödiga köp

I relation till en icke existerande budgetplan blir det allt för vanligt att vi väljer att spendera pengar på nöjen och materiella saker som vi i just detta tillfälle inte är i behov av. Gör istället upp en plan! Om det finns något som du verkligen vill ha, spara till det under ett par månader för att sedan när du sparat ihop tillräckligt kan unna dig detta. Ge inte vika för onödiga köp som inte ingår i din budget utan gör upp en sparplan för att sedan när du sparat tillräckligt kan införhandla detta.

Spara i fonder

Allt fler har fått upp ögonen för att spara i fonder och i år har även rekord slagits. Aldrig förr har så många sparat i fonder som idag och forskare spår nya rekord. Att spara i fonder är ett snabbt sätt att få dina pengar att växa. Här kan du välja att sätta in en bestämd summa varje månad för att få dina fonder att växa. Detta sker på egen risk men detta är det mest nämnde tipset för dig som snabbt vill komma igång med sparandet.

Börsnoteringar / IPO

Allt fler har fått upp ögonen för börsen och därmed har ett intresse för börsintroduktioner, även kallat IPO, kommit att få allt fler ögon på sig. En börsintroduktion innebär i korta drag att ett bolag väljer att börsnoteras. Att allt fler kommit att följa börsnoteringar är att ett bolag innan notering oftast erbjuder allmänheten att teckna aktier för ett redan färdigställt teckningskurs. Genom detta har allt fler kommit att spara pengar då du här kan tjäna pengar då när ett bolag börsnoteras oftast når en högra kurs än vad själva teckningskursen var. Detta sker på egen risk.

Öppna ett sparkonto

Att öppna ett sparkonto är ett snabbt sätt att spara pengar på. Vi alla har ett vanligt bankkonto men de flesta glömmer bort att starta ett sparkonto. Hos storbanker erbjuds allt för sällan ränta på dina pengar som du har på ditt bankkonto. Däremot kan du välja att öppna upp ett sparkonto hos en mindre aktör som erbjuder dig ränta på dina pengar som du har på kontot. Detta är ett snabbt sätt på hur du kan tjäna pengar på dina sparpengar.

Lämna en kommentar