Låna när man är pensionär

När du är pensionär kan det vara svårt att hitta en långivare som är villig att låna dig pengar på grund av din ålder eller bristande inkomst – det betyder att om du lyckas få ett lån kan det ha en extremt hög ränta. Detta kan göra det svårt att ha råd med stora utgifter, till exempel en ny bil eller reparationer av hemmet.

Ett alternativ för att komma runt detta är att låna från din pensionsfond. Detta kan vara riskabelt, eftersom du kan behöva pengarna senare i pensionen, men det kan vara ett bra sätt att få de pengar du behöver utan att betala en hög ränta.

Jämför och hitta billig ränta på pensionärslån

Ett sätt att låna från din pension är genom ett livslån – det ger dig möjlighet att ta ett lån mot värdet av ditt hem och använda det som säkerhet. Det kan finnas skatteförmåner för att ta den här typen av lån, och om du planerar att bo kvar i ditt hem under en längre tid kan det ge dig tillgång till kontanter till ett överkomligt pris.

Se till att jämföra erbjudanden hos olika långivare, något du kan göra hos t.ex. Lånoo.se.

Du kan även kolla efter bra långivare genom att googla runt och jämföra manuellt, detta tar ofta längre tid och det är svårt att få en bra överblick på detta sätt.

Att ta ett lån som pensionär är inte omöjligt men kan det vara svårt att få ett lån till en överkomlig ränta, till skillnad från när du var yngre och hade goda inkomster.

För att se till att du inte fastnar i dyra lån bör du alltså ta dig tid att jämföra erbjudanden från olika långivare.

Lämna en kommentar