Böcker om att starta eget – Läs dessa innan du startar eget företag

Går du i tankarna i att starta eget företag men känner du dig lite lost? Det är helt naturligt! När man ska starta upp ett eget företag finns det många orosmoment, dels om ens verksamhet kommer klara sig (kommer man lyckas få in tillräckligt med kunder) dels om allt det administrativa man inte har den blekaste aning om.

Det finns ingen lösning på detta problem, dessvärre. Det bästa sättet att lära sig driva företag är genom att faktiskt göra det, göra fel, göra rätt och förhoppningsvis göra mer rätt än fel och komma ut ur uppstartsfasen som en framgångsrik entreprenör.

Något som kan underlätta är att lära sig av andra, och här kommer böcker in perfekt. I denna artikel presenterar jag de 6 bästa böckerna jag borde läst innan jag startade mitt företag.

Bästa 3 starta eget böcker

1. Starta eget företag snabbt och lönsamt

Denna bok har hjälpt fler än 125 000 nyfikna företagare att komma igång med sin första verksamhet. Den guidar dig igenom Starten (med allt vad det innebär så som budget, affärsplan, kapitalbehov, finansiering, företagsform, mm), marknadsföring (PR, internet, kundvård, branding), Ekonomi (budgetar, nyckeltal, lönsamhet, prissättning) och avtals- och köprätt (köplagen, e-handel, mm).

Denna är en grym bok för dig som vill starta eget och snabbt vill komma upp på benen vad det gäller företagandet.

2. Framgångsboken

Från Framgångspodden sprang idén ut att samla alla tips & verktyg som krävs för att bli framgångsrik i en bok. Alexander Pärleros utmanar idén om vad framgång faktiskt är och ger dig som nybliven företagare tankeväckande idéer och tips.

Denna bok passar dig som kommit igång med ditt företag. För om du bara läser innehållet utan att applicera det på något, så får du väldigt lite ut av boken i stort.

Denna bok finns tillgänglig som ljudbok på alla ljudboksplattformar, kolla in Ljudbokstoppen för att hitta rätt tjänst för dig.

3. Starta inte eget företag: Förrän du läst den här boken

Denna bok utlovar inga svar, den är, likt Framgångsboken, här för att utmana dina tankar och idéer om vad det är att driva företag. Bokens mål är att driva fram en sann entreprenör som faktiskt kommer lyckas som företagare.

En grym bok för dig som går i tankarna på att starta företag helt enkelt.

Summering

Där har vi det! De tre viktigaste böckerna för dig som ska starta företag. Vi önskar dig STORT lycka till och vi tror stenhårt att du kommer lyckas, så länge du är beredd att ge dig ut där och misslyckas minst 1000 gånger för att få det att funka. Nu styr du rodret, kör!

Lämna en kommentar